Usi lemn si usi lemn brad

Usa, pe langa multe alte elemente ce tin de constructii este unul dintre cele mai importante accesorii a unei case. Fie interioara, fie exterioara, usa defineste accesibilitate, siguranta dar si protectie. Usa trebuie sa fie solida, sa aiba stil, sa ofere confort si sa fie functionale.

Exista mai multe tipuri de usi din lemn, insa cele realizate din lemn de brad au un aer traditional, estetic ofera durabilitate si totodata siguranta. In functie de specificatiile cumparatorului, acestea pot fi baituite, date cu lac respectiv vopsite in diferite culori pentru o incadrare usoara in designul casei. Acest fapt, in cazul utilizarii usilor din lemn de brad este un avantaj deoarece in cazul unei redecorari nu mai este necesar sa fie schimbata usa ci doar sa fie revopsita. In cazul in care sunt tratate corespunzator, usile de lemn de brad pot avea o durata de viata indelungata. Indiferent ca sunt pentru interior sau pentru exterior, acestea sunt realizate din lemn solid, sanatos din punctul de vedere al cresterii copacului, usa de lemn de brad putand avea tablie din diferite placi. Usile din lemn sunt tratate cu lac acrilic ce-i confera rezistenta  si protectie fata de umezeala. Usile sunt realizate pe baza de comanda si in functie de dimensiunea ceruta de catre client. Pentru spatii individualizate si totodata moderne dar si pentru cele mai exuberante si savuroase spatii interioare usile din lemn de brad sunt cele mai potrivite.

Finisajele usilor din lemn au un variat sistem de finisaje dupa cum ar fi laminate, acoperite cu furnir, lacuite, sau acoperite de HPL, sau de cele mai multe ori folosite cu aspectul lor natural, fara nici o modificare esentiala. Un element care vine in directa conexiune cu usa propriu-zisa este si tocul usii de lemn. Acestea se realizeaza din acelasi material din care este confectionata usa pentru a completa designul usii, desi exista persoane care au imbracat tocul in metal sau le-au ascuns in perete.

Pentru a asigura o etansare si o izolare fonica cat mai perfecta aceasta este realizata prin intermediul montarii unei garnituri de cauciuc pe toc.  In cadrul firmei dispune de echipare „basic” a usilor de lemn cu balamale bidirectionale, broasca cu chei si maner. Pentru clientii mai speciali usile pot fi realizate atat sub forma usilor pivotante cat si pe sine cunoscute ca si usi glisante.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.