Fotbalistii boicoteaza retelele sociale in semn de protest impotriva abuzurilor rasiste

„Enough” („Destul”)
Acesta este campania jucatorilor profesionisti din anglia si Tara Galilor, in timp ce ei organizeaza un boicot de 24 de ore pe platformele sociala, in semn de protest importiva lipsei de actiune luata ca raspuns la rasism.
Multi jucatori au fost supusi abuzului in acest sezon atat in timpul meciurilor, cat si prin mesaje pe social media precum Twitter, Instagram si Facebook.
O multime de fotbalisti actuali si antrenoiri au sustinut campania printre care Kevin de Bruyne, Real Madrid, Gareth Bale si Arsenal, Hector Bellerin, precum si fostul mijlocas al Angliei, Matt Le Tissier, si fostul capitan al echipei Arsenal Women, Alex Scott.
Atacantul Angliei si a lui Manchester United, Marcus Rashford si-a schimbat fotografia de profil pe Twitter la simbolul campaniei.

Capitanul de la Watford, Troy Deeney, care a anuntat ca a dezactivat comentariile pe profilul lui de Instagram dupa ce a primit mesaje rasiste in aprilie, a fost unul dintre multele vedete din Premier League care au lansat boicotul.
Deeney a spus: „Colegii mei de echipa si eu am fost la finalul unui abuz bine documentat de la o minoritate de oameni cu minte ingusta si ignoranti atat pe social media, cat si pe teren.
„Orice rasism in fotbal este prea mult si este esential sa luptam oriunde si oriunde o vedem”.
„Vineri, trimitem un mesaj catre oricine abuzeaza de jucatori – sau de oricine altcineva – fie din multime, fie online, ca nu vom tolera acest lucru in cadru fotbalului”
El a adaugat: „Boicotul este doar un pas mic, dar jucatorii vorbesc cu o singura voce impotriva rasismului – suficent este de ajuns”.
In timpul calificarii Angliei la Euro 2020 impotriva Muntenegrului de la Podgorica, in martie, cativa jucatori au fost supusi rasismului.
Tot Danny Rose, unul dintre cei care se confrunta cu abuzul, a declarat ca „nu poate astepta sa vada fundul fotbalului”.
„Nu vreau ca viitorii jucatori sa treaca prin ceea ce am trecut prin cariera mea”, a declarat el, in timp ce a lansat campania #Enough, care se desfasoara pana sambata dimineata pana la ora 9:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.