Case din lemn rotund

Casele din lemn rotund sunt de departe cele mai frumoase case, impunand in orice loc s-ar afla. Fie ca sunt case de locuit permanent, fie ca sunt case de vacanta fiecare dintre aceste case are un sarm aparte.

Dimensiunile bustenilor rotunzi variaza de la 65 de mm diametru pana la 200 de mm. Casele construite din acest tip de busteni sunt taiate si cioplite manual in asa fel incat sa se potriveasca fiecare bustean cu celelalte elemente din constructie. Deoarece in constructia acestor case se foloseste doar lemn pur, acestea case sunt 100% ecologie, si ofera un ambient deosebit in special cu iz rustic. Casele din lemn rotund mentin gradul de umiditate astfel fiind racoroase vara si calduroase iarna. Forma bustenilor ramane vizibila atat la interior cat si la exterior. Cel mai utilizat lemn este molidul de culoare alba cu tenta galbuie, constituit in mod uniform.C:\Users\LEHELD~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip image001

Una din variantele caselor din lemn rotund este constructia din grinzi masive sau stratificate, dreptunghiulare sau semi-ovale la exterior, mai rar si pe interior. Imbinarea acestora se realizeaza prin procedeul „lamba-uluc” dar se intalnesc si alte solutii cand se folosesc alte materiale izolatoare intre grinzi. Chetarea la colt sau imbinarea se realizeaza printr-o asamblare auto-blocanta de inalta precizie.         In trecut imbinarea se realiza prin procedeul „colt de lup”, procedeu ce se mai foloseste si in zilele noastre, deoarece este extrem de sigura. Si in acest caz se utilizeaza cioplirea manuala a grinzilor. Doar la cererea clientului dar si pentru optimizarea izolatiei termice cerute de catre normativele Uniunii Europene se recomanda utilizarea de izolatie suplimentara in interior.

Avantajele unei case din lemn rotund sunt multiple. Dintre acestea le amintim pe cele mai importante cum ar fi: confort termic sporit, izolatie fonica excelenta, durata mare de viata a casei, timp redus de executie, rezistenta mare in caz de cutremure, ambient ecologic si totodata posibilitate de reamplasare in caz de nevoie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.