Aplicatia UEFA Euro 2016 nesigura

Aplicatia prezinta scurgeri de date cu caracter personal. Aplicatia transmite acreditarile utilizatorului, inclusiv numele de utilizator, parolele, adrese si numere de telefon printr-o conexiune nesigura la internet, sustin cei de la Wandera.

Lipsa de criptare in aplicatie, a inregistrat peste 100.000 de download-uri, ofera o conduita de scurgeri de date. Wandera ne avertizeaza ca ambele versiuni de iOS si Android sunt vulnerabile.

SmartWire Labs de la Wandera confirma ca s-au accesat intr-un numar mare website-uri malitioase, cel mai probabil legat de numarul tot mai mare de reclame pe mobil, de cand a inceput tot turneul. „Utilizarea datelor a crescut de la începutul Euro 2016, ceea ce nu este o surpriză pentru nimeni.” a declarat Eldar Tuvey, seful executiv al Wandera.

„Ceea ce este clar, cu toate acestea, este faptul că fanii fotbalului călătoresc în toată Europa si acceseaza aplicații și site-uri care nu le sunt familiare pentru a avea acces la zi asupra informațiilor care ii intereseaza. Analiza noastră dovedește că chiar și așa-numitele „surse de încredere” sunt o sursa de risc și vulnerabilitate – astfel ca întreprinderile trebuie să fie echipate pentru a le face față”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.