Admitere facultate: Esti olimpic, intri la buget fara examen

Noul proiect adoptat de Senat sustine ca elevii care sunt olimpici in perioada liceului au posibilitatea de a intra la facultate pe locurile de la buget fara examen.C:\Users\Dragos1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip image001

Acest proiect a fost adoptat in primavara anului 2015 pentru elevii care au optinut unul dintre premiile I, II, III sau mentiune la olimpiadele internationale recunoscute de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice au ocazia de a intra la facultate fara a fii nevoiti de a sustine examenul de intrare. Proiectul are nevoie de promulgare din partea presedintelui Klaus Iohannis.

Proiectul a fost adoptat in urma numarului de tineri care nu isi pot continua studiile de licenta datorita lipsei financiare, chiar daca au obtinut premii la diferite olimpiade sau concursuri in perioada studiilor liceale. Initiativa acestui proiect vine in ajutorul tinerilor care au un potential de a ajunge adevarate valori ale Romaniei, dar nu au posibilitatea de a intra la un invatamant superior.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.