6 lucruri pe care Amazon Echo poate sa le faca iar Google Home nu

In timp ce Google Home poate face multe lucruri pe care Echo nu le poate face – cum ar fi convorbirile contextuale sau afisarea de imagini si clipuri videouri pe televizoare, are o multime de lucruri asemanatoare cu Amazon Alexa. Google adauga intodeauna functii noi in Home, astfel lista continua sa se micsoreze intre ele, dar exista 7 lucruri pe care le-am dori sa le faca.

Asistentul Google este adesea comparat cu Amazon Alexa, deoarece acestea sunt tehnologiile de asistenta vocala din cadrul acestor dispozitice. Nu uitati ca modul in care lucreaza Asistentul Google in Google Home este mult mai limitat decat modul in care functioneaza pe telefoane.

Urmarirea pachetelor

Din moment ce poti comanda produse folosind Alexa, are sens doar daca poti sa urmaresti comenzile plasate prin Amazon cu Alexa, de asemenea, tot ce trebuie sa spui este „Alexa, unde sunt lucrurile mele?” Nu va da o multime de detalii, cum ar fi in cazul in care este starea expeditiei, dar va spune ziua in care se estimeaza ca va sosi.

Vazand ca aceasta este o caracteristica deja integarata pe Google Assistant pe telefoane, este probabil doar o chestiune de timp inainte ca Google Home sa faca asta, de asemenea, comenzile plasate, cu practic orice comerciant online. Dar nu exista nici o mentiune privind urmarirea pachetelor in lista lunga de caracteristici ale Google Home-ului.
Daca ceri ca Google Home sa iti urmareasca pachetul, ea va spune doar: „Nu pot sa fac asta inca”. Inca!

Notificari de livrare

In aceste sens, timp ce Google Home nu accepta notificari pentru mementouri si apeluri, nu va poate spune cand ceva pe care l-ai comandat este expediat pentru livrare. Alexa, pe de alta parte, poate. Si nu se limiteaza la pachetele de la Amazon. Puteti de asemenea, sa activati notificarile pentru starea de livrare de pizza.

Amazon Music si Prime Music

Serviciile de muzica si radio au fost acceptate oficial de Google Home la lansare au fost Muzica Google Play, Youtube Music, Spotify, Pandora si TuneIn.
Cu Alexa, beneficiezi de suport pentru aceleasi servicii muzicale, cu exceptia YouTube Music si Google Play Music.

In ciuda faptului ca nu sunt oficial sustinute de Amazon Music sau Prime Music – ceea ce este surprinzator, avand in vedere ca sunt concurenti – puteti transmite orice sunet la Google Home prin transferarea de pe un telefon sau tableta. Amazon Music nu accepta Chromecast, astfel incat sa nu puteti redirectiona muzica catre Google Home utilizand un dispozitiv iOS. Cu toate acestea, exista o solutie pentru dispozitive Android. Incepeti sa redati muzica din aplicatia Amazon Music, trageti in jos umbra de notificare, atingeti logo-ul Share si selectati Pagina de pornire Google din lista pentru a reda sunetul prin difuzor.

Telecomanda

Daca vrei sa controlezi Alexa de la distanta, ai nevoie doar de o telecomanda Alexa Voice.
Pentru a realiza acelasi lucru cu Google Home, va trebui sa cumperi un al doilea Google Home.

Aplicatii third-party

Amazon permite dezvoltatorilor sa exploateze puterea lui Alexa in aplicatii precum Roger si Ubi. Un dezvoltator a creat un instrument online numit – Echosim.io astfel incat dezvoltatorii pot testa abilitatile lor fara de a fi nevoiti sa detina hardware-ul. Deci oricine poate testa Amazon Alexa.

Rutinele programate

Ambele boxe Google Home si Alexa au primit actualizari recente care au permis rutinele, abilitatea de a declansa mai multe actiuni dintr-o singura comanda. Dar numai rutinele lui Alexa pot fi activate pentru a aprinde luminile sau pentru reda muzica preferata in orice moment, fata a fi nevoie sa le spui unuia dintre boxe ca sa faca acest lucru. In timp ce aceasta poate sa parea o diferenta mica, nesemnificativa, conteaza.
Cu rutinele lui Alexa, poti sa programezi luminile sa se aprinda inacelasi timp cand stirile se pornesc de dimineata. Sau poti programa luminile sa se stinga pe masura ce te duci la culcare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.